Manuscript Begeleiding


Schrijven is een eenzaam beroep. Vaak ben je bezig in je eigen hoofd met je eigen verhaal. Iemand anders kan helpen om jou nieuwe perspectieven en ideeën te bieden. Dit doe ik als schrijfcoach. 

Niet alleen krijg je een proeflezer, ook word ik jouw sparringspartner. Elk gesprek heeft twee doelen; mijn verbeterpunten voor jouw manuscript verduidelijken en samen met jou brainstormen om de knelpunten op te lossen. Op die manier kan jij als schrijver groeien en je manuscript verbeteren. 

 

Je kan voor elk stadium waarin jouw verhaal zich bevindt bij mij terecht; beginfase, afrondingsfase, herschrijvingsfase etc.

Voor manuscript-/ schrijversbegeleiding bied ik de volgende pakketten aan;


Goede Start

€200,-

Dit pakket is voor de schrijver die net begint, vast zit of moeite heeft met de afrondingsfase en bestaat uit het volgende;

 

Een intakegesprek (digitaal) waarin de verwachtingen, wensen en doelen van de schrijver worden besproken en er een plan word opgesteld.

                                                                                                                                             30 min.

 

Een deel of het gehele manuscript ga ik proeflezen

                                                                                                                    tot 50.000 woorden*

 

Hierna volgt een begeleidingsgesprek waarin het leesrapport besproken word. Het is een combinatie van een feedback gesprek en een gezamenlijke brainstorm om het verhaal tot een hoger niveau te tillen. 

                                                                                                                                                  1 uurVolledige Coaching

€400,-

Het tweede pakket gaat verder waar Goede Start is gebleven. Geschikt voor schrijvers die hun manuscript willen afronden en zorgen dat deze klaar is om zelf uit te geven of op te sturen naar een grote uitgever. Dit pakket heeft alles wat het Goede Start pakket heeft (intakegesprek, proeflezen en begeleidingsgesprek) met daarbij; 

 

Na het herschrijven n.a.v. het begeleidingsgesprek analyseer ik jouw manuscript grondig om alles van plot, inconsistenties en verwarrende zinnen eruit te halen. 

                                                                                                                    tot 50.000 woorden*

 

Hier komt een uitgebreid leesrapport uit. Deze en andere aanbevelingen worden besproken in het eindgesprek. Ook hier is ruimte voor een brainstorm sessie ter voorbereiding op het laatste herschrijvingsproces waarna jouw manuscript ijzersterk is. 

                                                                                                                                                 2 uurLos Gesprek

€35,- per uur

Heb je nou na het afnemen van één van deze twee pakket nog behoefte aan een gesprek? Of wil je graag je leesrapport met mij doorspreken nadat ik je manuscript heb geanalyseerd of proef gelezen? Dan kan een los gesprek de oplossing zijn. 

 

In de offerte kun je jouw wensen of vragen voor het gesprek aangeven waarna ik een uren schatting geef. * boven de 50.000 woorden wordt het gebruikelijke tarief gerekend.

NOTE: alle prijzen zijn incl. BTW en excl. eventuele reiskosten.

Commentaren: 1
  • #1

    Manon Wang (zaterdag, 26 mei 2018 10:31)

    Ik vind Sacha geweldig! Het moment dat ik haar ontmoette voelde ik: Die is leuk! Haar wil ik hebben. En ik had gelijk want Sacha is super leuk! Een lieve gezellige dame. Dat er een klik is, een goed gevoel vind ik namelijk erg belangrijk. Die voelde ik meteen en dacht: Mooi dan kunnen we nu aan de slag� Want is Sacha heel erg goed in haar werk. Ze neemt haar tijd om het werk echt goed te bestuderen. Gelijk daar is ze heel eerlijk want ze geeft direct aan wanneer ze wat meer tijd nodig heeft om jouw werk die extra persoonlijke aandacht te kunnen geven. En dat wil je toch? Iemand die echt naar jouw werk kijkt. Met liefde en aandacht. Daarna komt ze terug met hele duidelijke en begrijpelijke feedback. Waar ik echt mee verder kon en wat aan had. Dat doet ze heel vriendelijk en fijn. Wees niet bang voor een stenge juf� Maar ze vertelt je haar oprechte mening. En tegelijk is er genoeg ruimte om samen de knelpunten te bespreken en jouw idee aan haar voor te leggen. Ook met genoeg op en aan merkingen heeft ze me nog enthousiaster gemaakt om verder te gaan. Super Dankjewel Sacha!