Manuscript Beoordeling


Voordat een manuscript gecorrigeerd kan worden moet de inhoud ook kloppen en ijzersterk zijn. Ik kan daarbij helpen als professionele proeflezer. Hierbij lees ik het manuscript waarna je een uitgebreid leesrapport ontvangt met mijn feedback over de inhoud van het verhaal. Denk hierbij aan aspecten als; verhaallijn, personages, schrijfstijl, zinnen, thema, overgang van scene's/ alinea's en consistentie in tijd en perspectief. 

Ik bied de volgende pakketten aan; 


Goed Begin                           €50,-

De eerste 30 pagina's

Is je manuscript nog niet af maar wil je wel graag weten of je op de goede weg bent? Of is je manuscript al af maar wil je een duwtje in de juiste richting bij het herschrijven? Dan is Goed Begin precies wat je kunt gebruiken. Je stuurt de eerste 30 pagina's van je verhaal op, waarna je van mij een feedback-/ leesrapport ontvangt na het lezen en beoordelen. Ook ontvang je aantekeningen in de kantlijn van je manuscript. Hierdoor zie je direct waar je op moet letten bij de rest van je manuscript. 

 

Voor vragen of een vrijblijvende offerte kun je mailen naar info@abookwormlife.com.Proeflezen                                €2,-

Per 1.000 woorden

Als je wilt beginnen aan het herschrijven van je verhaal is het belangrijk om hiervoor input te hebben van een iemand anders; een proeflezer. Als professioneel proeflezer geef ik je inzicht in de ervaring van een lezer van jouw manuscript en geef ik je feedback op schrijfstijl en inhoud waardoor jouw verhaal nog beter wordt. Na het lezen en beoordelen ontvang je van mij een feedback/- leesrapport met verbeterpunten.

 

Voor vragen of een vrijblijvende offerte kun je mailen naar info@abookwormlife.com.Analyse                                     €3,-

Per 1.000 woorden

Met een Analyse doe ik hetzelfde voor jouw manuscript als bij Proeflezen, maar dan uitgebreider. Zo let ik er ook op of zinnen lekker lopen. Benoem ik de vragen en gedachtes van een lezer. Kijk ik naar de overgang van scene's en alinea's en leg ik dialogen onder de loop. Na het lezen en beoordelen ontvang je niet alleen een feedback/-leesrapport maar krijg je jouw digitale manuscript ook terug vol met aantekeningen in de kantlijn. Dit maakt het herschrijvingsproces makkelijker en zo heb je direct de zere plekken te pakken. 

 

Voor vragen of een vrijblijvende offerte kun je mailen naar info@abookwormlife.com.Los Gesprek

€35,- per uur

Heb je nou na het afnemen van één van deze twee pakket nog behoefte aan een gesprek? Of wil je graag je feedbackrapport met mij doorspreken nadat ik je manuscript heb geanalyseerd of proef gelezen? Dan kan een los gesprek de oplossing zijn. 

 

In de offerte kun je jouw wensen of vragen voor het gesprek aangeven waarna ik een uren schatting geef. TIP: je kunt bij mij ook een LOS GESPREK afnemen waar je betaald per uur (€35,-) waarin ik een mondelinge toelichting kan geven op het leesrapport en waar we samen kunnen brainstormen om jouw manuscript naar een hogen niveau te tillen. 

NOTE: alle prijzen zijn incl. BTW 

Reactie schrijven

Commentaren: 5
 • #1

  Chinouk Thijssen (woensdag, 31 januari 2018 15:54)

  Sacha heeft mij zo goed geholpen met de manuscriptbegeleiding van mijn nieuwste boek. Ze legt de vinger op de zere plek en geeft aan waar de zwakke punten in je verhaal zitten. Ook denkt ze mee en geeft ze suggesties om je boek nog beter te maken. Ze vertelt wat het verhaal nog mist en wat het vloeiender zou maken. Wat ik vooral heel fijn vind is dat Sacha je meeneemt in haar denkwijze tijdens het lezen. Zo weet je precies of je iets te veel informatie hebt gegeven en of sommige situaties iets te overduidelijk zijn, of dat je te weinig uitleg hebt gegeven. Ze haalt echt het beste uit je verhaal, dus de volgende keer huur ik haar zeker weer in!

 • #2

  Valentijn Ringelberg (vrijdag, 01 juni 2018 20:54)

  Sacha heeft me enorm geholpen met mijn manuscript! Voor een (YA-)fantasyboek is het heel belangrijk dat alles klopt en dat er geen onduidelijkheden ontstaan. Als proeflezer heeft Sacha juist die dingen uit mijn verhaal weten te pikken. Ze heeft opmerkingen neergezet bij passages die er niet helemaal stonden zoals ik ze bedoeld had en mij vragen gesteld over de world building en motieven van mijn personages. Het is feedback waar ik echt wat mee kan en die mij weer met nieuwe ogen naar mijn manuscript heeft doen kijken. Bedankt Sacha!

 • #3

  Kim Akkerman (zondag, 21 oktober 2018 08:26)

  Sasha heeft mij goed geholpen met het manuscript van mijn eerste boek. Ze kijkt echt vanuit het perspectief van de lezer en geeft feedback waar je wat aan hebt. Ze geeft aan waar de zwakke plekken zitten in je verhaal en wat er nog mist. Daarnaast vind ik het ook erg fijn dat ze met je meedenkt. Vooral bij het schrijven van je eerste boek, heb je zo iemand echt nodig. Sacha zegt eerlijk wat ze er van vindt en waar het manuscript nog aanpassingen nodig heeft, zodat je zelf het beste uit je verhaal kunt halen.
  De feedback heeft mij weer in de goede richting gestuurd en met nieuwe ogen naar mijn manuscript doen kijken. Iets waar ik echt wat aan heb gehad. Heel erg bedankt Sacha!

 • #4

  JvE (dinsdag, 21 mei 2019 11:19)

  Goede feedback is goud waard. Sacha heeft de intentie om je te helpen het beste uit je werk te halen. Met oog voor detail en gevoel voor plotstructuur laat ze je zien wat ze de zwakke en sterke punten in je verhaal vindt. Scherpzinnige proeflezers die met je mee willen denken zijn niet altijd makkelijk te vinden, maar ze zijn onmisbaar in het schrijfproces. Daarom is het zo fijn dat Sacha deze dienst aanbiedt. Maak er gebruik van!

 • #5

  Inge (donderdag, 10 oktober 2019 11:13)

  In een vrij vroeg stadium had ik behoefte aan professionele feedback, dus heb ik gebruik gemaakt van ‘’een goed begin.’’ Ik stuurde de eerste hoofdstukken en het gehele framework naar Sacha. Ik was benieuwd of het plot goed in elkaar stak en waar ik op moest gaan letten bij het (her)schrijven. Ik ben super blij dat ik dit gedaan heb! Sacha heeft goede verbeterpunten genoemd en stof tot nadenken gegeven. De vorm van haar feedback is erg fijn, er wordt ook duidelijk benadrukt wat er al wél goed gaat. Als mijn manuscript helemaal af is kom ik zeker terug voor een laatste check.